Auguste Rodin Kimdir?

Auguste Rodin, dünyaca ünlü "Düşünen Adam" heykelini yontmuş/oluşturmuş Fransız bir heykeltraştır. Rodin, bu eseri ile sadece kendi ülkesinin heykelcileri arasında değil dünya heykelcileri arasında yerini almıştır.



Bu eserin bir kopyası da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin önünde bulunmaktadır. Rodin bu eseri ne amaçla ve düşünce içerisinde oluşturduğunu ilerleyen zamanlarda yayınımıza ekleyeceğiz...

10 Kasım (Bazı kaynaklara göre 12 Kasım) 1840 yılında Paris'te doğan Rodin'in tam adı, François Auguste René Rodin'dir. Yaşadığı dönem içerisinde heykelcilik mesleğinin rozeti olarak bilinen yoksulluğu yaşamış, bu sıkıntılar içerisinde dahi sanatına katkı sağlayacak işlerde çalışmayı bırakmamıştır.

Çok değişik bir mizaca ve karaktere sahip olan Rodin'in mesleği konusundaki başarıları, meydana getirdiği skandallar ile gölgelenmiş gibi görünse de bu durum, onun dünyanın en tanınmış heykeltraşçılarından biri olmasını engellememiştir.

17 Kasım 1917 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bir yayınımdan dolayı blog sitem birçok şikayet aldı. Spam olarak algılandığı için facebook mecralarında da paylaşım yapamayınca ben de bu kararı aldım... Bu konularda biraz daha dikkatli olmam gerekiyor artık...

    YanıtlaSil
  2. Bir ara heykel kursuna gitmiştim yıllar önce orada Rodin 'i ve eserlerini çok incelemiştik..Sıra dışı kişiliği ve yetenekleri ile dikkat çekici bir sanatçı tabii bir de öğrencisi Camille Claudel ile olan ilişkisi var çünkü Camille de başarılı bir heykeltraş..

    YanıtlaSil

Görüş ve düşünceleriniz bizim için önemlidir.