Gündem

Ne garip değil mi bu gündem konuları?

Oradan oraya koşmaktan ayaklarımız yoruldu...

Medyanın tehlikeli olduğunun farkındayız ama olayları etraflıca düşünme isteğimiz, bizi bir sarmalın içine itiyor ve çıkamıyoruz.
Ta ki yetkili makamlardan açıklama gelinceye kadar...
Kimimiz için ana yemek, kimimiz için ara sıcaklar...**

Peki ya gündeme gelmeyenler?

Sömürgeleştirilip elmas ve altın madenlerinde çalışan, kendi topraklarında köle olan Afrika'lıların durumlarını anlatacak sesleri duyamıyoruz... Ya kulaklarımız paslandı ya da "yönlendirildik"...
Biri "Kendi derdimize düştük" mü dedi? "
Bravo! Size kanaat notum 100"

Hayat ne gariptir ki yıllarca (asırlarca hatta) Afrikayı sömürenler bugün Afrika'daki açlığa dikkat çekmeye çalışıyorlar...
"Sizin ikiyüzlülüğünüzü ..." demek istiyor, insan.

Bugün ne var peki gündemde? "Yeni Dünya'nın Maske Savaşları" mı?  Tarafları kim? Avrupalılar, Avrupalılar'a karşı mı?  Çok sömüren sömürgeciler az sömüren sömürgecileri, sömürgeleştirilmemiş topraklarda hayli hayli mağlup eder, diye düşünüyorum...

2'inci bin yıla gelmişiz. Hatta üstüne bir de 20 yıl eklemişiz. Gelişmiş uygarlıklar seviyesine çıkan insanoğlu, uygar insan özelliklerini de kazandıkça kazanıyor. Bunlardan en belirgini herhalde "Kulak Tıkama"...

Şu mübarek Beraat Kandili'nde, uyanışımız gerçekleşsin artık...
Yüce Yaratıcı'ya, Hayat ve Nefes Verici'ye, Rızık'landırıcı'ya önce şükranlarımızı sunalım ki aflarımızı söylemeye yüzümüz olsun...

“Suçlulardan sorarlar: ‘Sizi şu can yakıcı azaba ne sürükledi?’ Onlar da derler ki: Biz, namaz kılanlardan değildik, fakiri de doyurmazdık. Boş işlere dalanlarla birlikte dalardık, ceza gününü de yalanlardık. Sonunda bu halde iken, ölüm bize geldi çattı” (Müddessir 74/42-47).

Beraat Kandili'niz Mübarek Olsun...





** Yemek kültürüm iyi değildir. Deyim de ona bağlı olarak oldu mu olmadı mı bilemedim... Araya sıkıştırın işte :)



Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. Umum felaketler mazlumlara yapılan zulme ses cikarmadigimizdan geliyor zaten. Rabbim tüm müminleri selamete eriştirsin inşaallah. Kalemine sağlık kuzen.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş kandilin mübârek olsun teyzemin oğlu. Gündem artık çok hızlı da değişmiyor. Aylardır takıldık kaldık bir virüse. Virüsten sonra her şey çok farklı olacak. Hatta tarihe CÖ ve CS gibi notlar bile düşülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında geçmış kandil olmayacaktı ama programlamayı yanlış yapmışım :) Yazı da haliyle geç çıktı.

      Allah'ın izni ile. Güzel günler göreceğiz...

      Sil
  3. Nabibyalılara göre Tanrı Nabibya'yı tam da gadaplı ve kızgın anında yaratmış. Yaratmış yaratmasına da bütün ülke olduğu gibi kızgın bir çöl ve cehennemi bir hayat. Fakat Nabibyalılar Tanrıya konduracak değil ya!. Yine onlara göre Tanrı Nabibyalılardan özür dileme mahiyetinde Nabibya'nın bütün altını olduğu gibi kıymetli taşlar, mücevherler, yakutlar, elmaslar ve daha nice kıymetli madenler döşemiş. Ne döşemesi bezemiş te bezemiş. Fakat Nabibyalılar bunun nimet olduğunu farkedebilmiş mi?.. Gelmiş elin gavur Batı'sı Afrikada misyonerleriyle aldatmaca hristiyanlığı yaymış, ellerinden madenleri almış, onları da kendi madenlerinde k bir topan ekmeğe köle gibi çalıştırmış. Kurtuluş reçetesi ne mi diyeceksiniz elbette şuur. Şuur devamlı iyilik içinde nefes almak. Kazandığını paylaşmak. İyiliği insanlık idealine yaymak. Ümmet olmak. İnsan olmak ve kaynaşmak. Hak'tan daha büyük bir güç ve irade olabilir mi, asla olamaz. Hakikat erleri bunun şuurundadır. En büyük dua, mazlumların, mağdurların, masumların gönlüne dokunabilmektir vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve Namibyalılar ile ilgili katkınız için Teşekkürler Profösör! (ö ile yazıldığını okumuştum) :)

      Yabancı kaynaklı makalelerin yazıldığı bir kaynaktan okumuştum. Daha doğrusu Türkçe'ye çevrilmiş halinden. İnsan, zorunluluklarını, temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bireyselleşmeye başlarmış, Herşeyi kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini düşünerek.

      Biz de Allah inancından "adamlık" dinine doğru bir kayma yaşanmaktadır. Toplum olabilme, ümmet olabilme şuurundun uzaklaşıyoruz, her şeyi kendi irademizle gerçekleştirdiğimizi düşünerek.

      Sil
  4. Rabbim nice kandillere içinde erdirsin. Bulunduğumuz halin idrakine erebilenlerden ve yapmamız gerekekenleri yapabilenlerden eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz, ziyaretiniz ve dualarınız için teşekkürler Lerzan Hanım!

      Sil
  5. İnsanoğlu hep sömürsün dursun zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler Cem Bey!
      Hangi filmden aklımda kaldı bilmiyorum ama şu repliği paylaşmak istedim.

      "Bir gün, biri buna dur diyecek"

      Sil
  6. Medyaya elini verdiğinde kolunu kapıyor. Aralarından en güvendiğini seçip, günde bir kez tüm haberleri alıp, geri kalan zamanlarda uzak kalmak en iyisi. Sosyal medya da aynı tabii. Yoksa medya da diğer bir çok şey gibi, rekabet ve yozlaşmışlık üzerine kurulu. En azından bir çoğu öyle.
    Geçmiş kandiliniz kutlu olsun. Hakikate uyananlardan olmamız dileğiyle🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler Aytül Hanım!

      "Yozlaşma" en güzel tabirlerden biri sanırım.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler Mustafa Bey!

      Blogger dünyasına hoşgeldiniz, diyelim o zaman... İade-i ziyarette bulunacağım elbette. Bol yayınlı bir blog hayatı dilerim..

      Sil
  8. Selamlar blogunuzu takipteyim sizlerde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler Can Bey!

      Uzun bir süredir sizi takipteyim zaten. Ama gerek hayat mücadelesi gerek "okuma listemde" yazılarınız göremeyişim gerekse internetten uzak kalışım nedeniyle sayfanızı ziyarette bulunamıyordum. İade-i ziyareti gerçekleştirmek gerekir. İyi yayınlar!

      Sil
  9. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler Müfred!

    Kaos ortamları bazıları için bir fırsat ortamı olarak görülüyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil

Görüş ve düşünceleriniz bizim için önemlidir.