Mutluluğa Giden Yol



Mutluluk nedir bizim için? Ne ifade eder? Nasıl mutlu oluruz?



Çevremde birçok insan, mutluluğa erişebilmek için hep bir hedef belirlemiş durumda.  Bunu genelleştirirsek, insanlarımızın büyük bir çoğunluğu, mutluluğu, öne konan bir hedef olarak ve o hedefe ulaştığımızda erişebileceğimiz bir kavram olarak nitelendirmekte.

Mutluluk, hiçbir zaman bir hedeften sonra ulaşılabilecek bir şey değildir. Aslında bu hedefler, sizin mutluluğa erişmenizde, önünüze koyduğunuz engellerden başka bir şey değildir. 

Zaman, kimseyi beklemez. Yetişemezsiniz zaten akıp giden zamana. Onun için mutlu olmayı bir hedefe, nesneye ya da olaya bağlamayın. Mutluluğunuzu; okulun başlamasına veya bitmesine, yeni yıla girmeye, 2 kilo daha verebilmeye ya da alabilmeye, yeni eve, yeni arabaya, gelecek Cumaya, ay sonuna, maaşa, yaza, kışa, evlenmeye, boşanmaya, sınavı kazanmaya, işe başlamaya veya emekli olmaya, facebookta daha çok beğeni almaya, yeni bilgisayara veya telefona bağlamayın. 

Mutlu olabilmeyi bir duruma, nesneye ya da olaya bağlamak, mutluluğunuzu da sınırlandırır, bence. Bir telefon aldığınızda gerçekten mutlu mu oluyorsunuz? Ya bir üst modeli çıktığındaki duygu durumunuz nasıl bir hal alacak?  

Mutlu olmak, yolda olmaktır. Her anın tadını çıkarın, kendinizi sınırlandırmadan, doyasıya...


 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Her hâlde mutlu olabilmektir önemli olan! Çok güzel yazmışsın teyzo kalemine kuvvet!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dediğin gibi her durumda mutlu olabilmeliyiz.

      Sil

Görüş ve düşünceleriniz bizim için önemlidir.