Hedef Belirleme


Hayatımızın her döneminde, yapacağımız bir iş veya üzerinde çalıştığımız bir konu hakkında, başarıya ulaşabilmek için öncelikle onunla ilgili bir hedef belirlemeliyiz. Gerek çalışma yöntemi gerekse çalışma şeklimizi belirlemek açısından hedef belirleme, ulaşacağımız sonucun veya başarının, en temel gereksinimidir. Hedefsiz yola çıkmak rotasız bir gemi yolculuğuna benzer. Dalgalar bizi nereye götürürse oraya gideriz. 



Hedef belirleme konusunda belki de duyduğunuz bir olayı bloguma yazmak istedim.


 Görseller alıntıdır.

""4 Temmuz 1952'de 34 yaşında bir kadın, Pasifik Okyanusu'na dalarak, Catalina adasından yaklaşık 34 km batısında bulunan Kaliforniya'ya doğru yüzmeye başlar. Eğer başarılı olursa, bunu gerçekleştiren ilk kadın olma ünvanını kazanacaktır. Manş Denizi'ni her iki yönden yüzerek geçen bu yüzücünün adı Florence Chadwick'tir. O sabah su gerçekten çok soğuktur ve bir o kadar da yoğun bir sis vardır. Öyle ki tekneler bile güçlükle görünmektedir. Vahşi köpekbalılarına ve soğuğa rağmen 15 saat  yüzen kadın, bir noktadan sonra, annesi ve antrenörünün olduğu tekneye, kendisini çıkarmaları için talepte bulunur. Sudan çıkmak istemektedir. Azimli yüzücü Kaliforniya kıyısına yaklaşık 300-400 metre kala sudan çıkma nedenini ise şöyle açıklamıştır:

"Karayı görebilseydim, başarabilirdim."

Bu kadının vazgeçmesini ne yorgunlukla ne de soğuk gibi etkenlele açıklayabiliriz. O, sadece karayı göremediği için vazgeçmek zorunda kalmıştır.

Evet, arkadaşlar! Hedef belirlemek, gerçekten çok önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Hedef belirlemek sadece kendi iş hayatımızda uygulamamız gereken bir durum değildir. Okumakta olan çocuklarımıza yardımcı olabilmek açısından, onların hedef belirmesi konusunda destek vermeliyiz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar